A Josh és Jutta, ha szabad szívesen segít

admin küldte be időpontban

A páros is fellép a július 17-én az Összefogás napján. Ezen apropóból a jótékonyságról és velük kapcsolatos aktualitásokról faggattuk Josh-t.

- Miért fontos számodra, hogy részt vegyél egy ilyen jótékonysági fellépésen?

- Minden hasonló felkérés, ha érkezik hozzánk és időnk engedi, szívesen eleget teszünk neki. Öröm számunkra, hogy ilyenkor gondolnak ránk, mert ez azt mutatja, hogy valószínűleg népszerűek vagyunk az adott körben is. Láttuk a névsort, hogy kik lépnek fel, szinte mindenkivel nagyon jó baráti viszonyt ápolunk, s ha már tudunk segíteni – no meg tényleg jó társaságban tudjuk mindezt megtenni - akkor reméljük egy picit többen eljönnek, hogy látják mindnyájan ott leszünk, és fontosnak érezzük ezt. Az országból szerintem hiányzik ez a fajta összefogás, bár tény, hogy most már egyre-egyre jobban növekvő tendenciát mutat a tenni akarók száma. Pár éve még azért ekkora rendezvények - ilyen összefogással - alig-alig voltak, vagy éppen alig-alig sikerrel. S számomra öröm az, hogy egyre több sikeres hasonló rendezvény van.

- Mi alapján választjátok ki a megkeresések közül azt, amire igent mondotok?
- Nagyon nehéz az mindig… Egyébként nem nagyon szoktunk így szempontból szelektálni, próbálunk kisebb nagyobb rendezvényeken részt venni, ami jótékonysági. Persze ha időnk engedi, ha van szabad időpontunk, vagy éppen akkor azon a környéken járunk.

- Kész az új lemez! Milyen az érdeklődés, milyenek a visszajelzések?
- Ez a harmadik nagylemezünk, és nagyon jó példányszámban fogy. Féltünk attól, hogy a gazdasági válság picit rányomja a bélyegét a lemezfogyásra, de hál Istennek, azok akik kedvelik a zenénket azok töretlenül megvásárolják a korongokat, szinte még a megjelenés hetében. Így azonnal a Mahasz eladási lista középmezőnyében rajtolt és azóta is ott van. Tehát egy biztos fogyást hoz hétről-hétre, aminek nagyon örülünk. Ráadásul egyelőre az interneten nem letölthető még, mert hogy egy körlevelet írtunk mi és a rajongói klubok. Megkértünk mindenkit, hogy aki megvette a lemezt, ne tegye rögtön közzé a neten, segítse egy kicsit a magyar zenét, illetve a mi munkánkat. Hisz mi két évet tettünk ebbe az albumba. Szerencsére meghallgattak minket, s nem tették fel.

- Visszatérve a jótékonyságra… A fellépésen mi alapján állítjátok össze a programokat.
- Ez mindig attól függ, hogy hány perces blokkokat kérnek. Most azt hiszem, hogy 10 percnyi idő van úgy nagyjából mindenkinek. Ez egy három dalt foglal magába aktuálisan a legfrissebb és a legnagyobb slágereket próbáljuk meg összetömöríteni, ami nyilván tíz percbe szerencsére ennyi év után már nem fér bele. Még nem tudom, előre döntünk-e vagy csak a helyszínen, amit akkor szeretnénk, s ami a szívünkből jön.

- Melyik a legnagyobb slágeretek?
- Ezt sűrűn szokták tőlünk kérdezni és azért változó, mert már tizenkét kislemezen vagyunk túl, s ebből hat vagy hét volt listavezető. És ezt a hat vagy hét nótát szinte kötelező jelleggel el kell játszanunk. A fellépésen követeli is rajtunk a közönség hangos bekiabálásokkal, és olyankor el szoktuk játszani. S ilyenkor mindenki együtt énekli velünk.

Forrás: http://www.zene.hu/20100716_a_josh_es_jutta_ha_szabad_szivesen_segit

Ossza meg ismerőseivel!